Азбука со Тео и Мина – буквата Д

Д ја има во дрво и двор
во рид, дабар и одговор
во диносаурус и вода
во дете, девојче и мода
во дедо, даб и педа
во диња, дуња и среда
во сладолед, дурбин и ред
во лебед, делфин и велосипед. 

Каде уште Д се крие?
Откријте ми сега вие!Текст: Бела Роси; илустрации: Свага; дизајн: Чудна шума; препев: Билјана Црвенковска

Сите права се задржани.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s