Галичица (со планините Стара Галичица, Асан Ѓура и Исток)

Поглед кон Галичица од манастирот „Свети Наум“. Фотографијата е јавна сопственост. Каде се наоѓа: планината Галичица се наоѓа помеѓу Охридското и Преспанското Езеро. Дел од неа ѝ припаѓа на Албанија.…

Американски класици за деца – „Добра ноќ Месечино“

Елена Копртла „Добра ноќ Месечино“ („Goodnight Moon“) на американската писателка за деца Маргарет Вајс Браун (1910 - 1952) веројатно една од најпопуларните и најчесто имитираните сликовници за пред спиење. Објавена…