Гуска голтна гусла

од Владимир Мартиновски

Да, да, да добро читате
Замислете си, не итајте:

Една многу гладна гуска
За миг голтна цела гусла! 

Ја проголта како пици
Сосе гудало и жици.

Сега кога глас да пушти
Гуската баш епски звучи! 

Илустрација: Зоран Кардула


Песна од книгата „Хор во задниот двор“, во издание на „Чудна шума“


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s