Зајко набива кондиција

од Ванчо Полазаревски

Реката тече,
водата се влече,
а зајко остро ко срча,
само трча, трча...
- Зајко, за миг запри,
не си турист на Капри,
тука си сосем безбеден,
а Лиска сака да ти
честита роденден.
- Не можам, нека прости она,
набивам кондиција, оти
наскоро во оваа зона,
почнува - ловна сезона.

Илустрација: Наташа Костовска


Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s