Време е за будење

од Роберт Луис Стивенсон

Птица една со клун мал
затропа на мојот џам,
тивко ми зацрцори:
„Ајде стани, спанко мил!“

Препев: Билјана Црвенковска

Илустрација: Freepik

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s