Sвездени перничиња

од Ванчо Полазаревски

Каде води
патот тој,
знае само
џуџето Џој.
Пат, послан
бран до бран,
од перници
шарени марени
со љубов подарени.
Ѕвездени перничиња
меки памукчиња.
Овој, од перници пат,
верувај брат,
точно во девет
стасува кај
ѕвезден кревет.
И тогаш по
магичен бонтон
патникот паѓа во
волшебен сон.
Го сонува
џуџето Џој,
како оди
по пат послан
бран до бран,
од перници
шарени марени
со љубов подарени.

Илустрација: Наташа Костовска


Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s