Азбука со Тео и Мина – буквата Х

Х ја има во хеликоптер и храна
во плех, тепих и Хавана
во хамбургер и во шах
во харфа, хармоника и Бах
во херој, во хартија и во дух
во хризантема и во „ух“
во Христина и Христо
и во Хондурас - исто.

Каде уште Х се крие?
Раскажете сега вие!


Текст: Бела Роси; илустрации: Свага; дизајн: Чудна шума; препев: Билјана Црвенковска

Сите права се задржани.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s