Азбука со Тео и Мина – буквата Ф

Ф ја има во фока и флека
во Фани, Фантом и фустанче меко
во фен и во „фан“
во фудбал и во некаков „флан“
во фенер и во кофа
во куфер и во тофу
во фотелја и во фрижидер
во фазан и факел - и тоа е фер. 

Каде уште Ф се крие?
Откријте ни сега вие!


Текст: Бела Роси; илустрации: Свага; дизајн: Чудна шума; препев: Билјана Црвенковска

Сите права се задржани.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s