Огражден

Врвот Билска Чука
Кочев  CC BY-SA 3.0

Каде се наоѓа: североисточно од Струмица, на границата со Бугарија.

Позначајни врвови: највисок врв Огражден или Огражденец (1.744 м).


Прочитајте повеќе за Огражден.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s