Сува Гора

Rašo CC BY-SA 3.0

Ги опфаќа планините Сува Гора со Добра Вода (Челоица и Песјак).

Каде се наоѓа: се наоѓа во северозападна Македонија, од Полошката Котлина, до Кичевската Котлина и течението на реката Треска.

Позначајни врвови: највисок врв Добра Вода (2.061 м), Дупен Камен, Кула, Коњарник.


Прочитајте повеќе за Сува Гора.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s