Плачковица

Поглед на Плачковица
Kiril Simeonovski  CC BY-SA 4.0

Каде се наоѓа: се наоѓа во источна Македонија, помеѓу градот Радовиш и Струмичко-радовишката Котлина на југ и Кочанската Котлина на север.

Позначајни врвови: највисок врв Лисец (1.752 м), Чупино, Бел Камен, Кара Тепе.

Кањони и клисури: Камник, Козјак и Зрновка.

Пештери: Голема Пештера, Ќуп, Ајдучка, Туртел и Понор.


Прочитајте повеќе за Плачковица.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s