Малешевско-влаинскиот масив

Ченгино Кале на Малешевски Планини
Македонец CC BY-SA 4.0

Ги опфаќа Влаина и Малешевските Планини.

Каде се наоѓа: се наоѓа во Источна Македонија, во близина на градовите Берово и Пехчево, на границата со Бугарија.

Позначајни врвови: највисок врв Кадиица (1.932 м) на Влаина; највисок врв Џами Тепе (1.801 м) и врвот Ченгино Кале на Малешевските Планини.

Позначајни пештери: Коњска Дупка, Киселичка Пештера (на Влаина).

Позначајни извори: Смрдлива Вода (на Влаина).


Прочитајте повеќе за Малешевските планини и за Влаина.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s