Кожуф

Поглед кон планината Кожуф
Македонец CC BY-SA 4.0

Каде се наоѓа: планина во јужниот дел од Македонија, на границата со Грција. До планината се пристапува од две страни, од градот Гевгелија, како и од градот Кавадарци.

Позначајни врвови: највисок врв Зелен Брег (2.165 м), Дудица, Порта.

Значајни извори: изворите на реката Дошница, минералните извори во месноста Смрдлива Вода.


Прочитајте повеќе за Кожуф.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s