Американски класици за деца – „Добра ноќ Месечино“

Елена Копртла „Добра ноќ Месечино“ („Goodnight Moon“) на американската писателка за деца Маргарет Вајс Браун (1910 - 1952) веројатно една од најпопуларните и најчесто имитираните сликовници за пред спиење. Објавена…