Розевата планета / Planeti rozë

Виртуелна изложба / Exposita virtuale

Дела на децата – учесници во креативните работилници, дел од проектот „Розева планета – зелена планета“ во организација на Чудна шума. Делата се инспирирани од сликовницата „Розевата планета“ на Мирко Попов и Нита Муча, а темата на проектот – „Розева планета – зелена планета“ е поврзана со заштитата на животната средина, поттикнување на љубовта кон природата и подигање на свеста за чиста, здрава и незагадена планета.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s