Есенски лисја

од Ванчо Полазаревски

Дојде есен,
температурите
така велат,
лисјата добија
покани да се селат.

Под секое дрво,
жими овој стих,
лисјата постилаат
разнобоен тепих.

И нашите лисја
се на добар пат
тепих да станат
за првпат.

Едниoт лист само брбори:
„Колку убав е есенскиот ден“,
а другиот тивко му вели:
„Е баш си откачен“.


Илустрација: Наташа Костовска


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s