Бура в тамбура

од Владимир Мартиновски

Во тамбурата на тато 
Влетаа две пчели
Еден мајски бумбар
И стотина мушички.

Додека се сетив дека
Вчера во отворот фрлив 
скапана слива оркестарот од
бубалки однатре ги отсвири

Бумбаров лет
Кармина  Бурана 
Калеш бе Анѓо и
Слушај кај шумат буките.Илустрација: Зоран Кардула


Песна од книгата „Хор во задниот двор“, во издание на „Чудна шума“


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s