Азбука со Тео и Мина – буквата Т

Т ја има во Томе и прст
во тигар, тарабука и грст
во тетратка, тава и пат
во табла, тиква и кат
во Тео, Тина и кит
во телевизор и во накит
во трн, трева и цвет
и во целиот свет. 

Каде уште Т се крие?
Покажете сега вие!


Текст: Бела Роси; илустрации: Свага; дизајн: Чудна шума; препев: Билјана Црвенковска

Сите права се задржани.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s