Азбука со Тео и Мина – буквата Р

Р ја има во риба и рак
во робот, ракета и зрак
во грашок, боранија, бор
во тетратка, реченица, збор
во Ристе, Раде и Марија
во Радика, Маврово, Швајцарија
во рибизла, марула, торба
во стихотворба и во чорба.

Каде уште Р се крие?
Раскажете сега вие!


Текст: Бела Роси; илустрации: Свага; дизајн: Чудна шума; препев: Билјана Црвенковска

Сите права се задржани.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s