Азбука со Тео и Мина – буквата П

П ја има во Петар и во поп
во пират, папагал и оклоп
во пенкало и во чорап
во пчела, пеперуга, крап
во перуника, полен и пат
во праска, пита и стап
во Прилеп, Пехчево и Штип
во велосипед, но и во џип.

Каде уште П се крие?
Покажете сега вие!Текст: Бела Роси; илустрации: Свага; дизајн: Чудна шума; препев: Билјана Црвенковска

Сите права се задржани.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s