Азбука со Тео и Мина – буквата Н

Н ја има во нож и во канче 
во Наташа, Никола, Данче
во нос, нога и дланка
во ресторан и во банка
во носорог, туна и клун
во нарцис, калинка и чун
во ножици, пенкало, џбун
во невеста и во бастун. 

Каде уште Н се крие?
Објаснете сега вие!Текст: Бела Роси; илустрации: Свага; дизајн: Чудна шума; препев: Билјана Црвенковска

Сите права се задржани.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s