Среќа

од А. А. Милн

Јован си обу 
убави големи
водоотпорни
чизми;
Јован стави
на главата
убава голема
водоотпорна
шапка;
Јован облече
убав голем
водоотпорен 
мантил – 
и тоа
(рече Јован)
е 
ТОА.

Превод: Билјана Црвенковска


Дизајн/илустрација: Чудна шума; користени ресурси: Freepik, Vecteezy.


Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s