Азбука со Тео и Мина – буквата Љ

Љ ја има во љубов и Љуба
во Љубомир и виљушка
во љубичица и во беља
но не и во фотелја. 

Каде уште Љ се крие?
Размислете сега вие!Текст: Бела Роси; илустрации: Свага; дизајн: Чудна шума; препев: Билјана Црвенковска

Сите права се задржани.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s