Азбука со Тео и Мина – буквата Л

Л ја има во лотос и лосос 
во лале, лава и лос
во лебед бел и зелена зелка
во лаванда, Лиле и Белка
во лук, лилјак и ванила
во лисица, лав и самовила
во Лео, Лука и лак
во облак и во божилак.

Каде уште Л се крие?
Размислете сега вие!Текст: Бела Роси; илустрации: Свага; дизајн: Чудна шума; препев: Билјана Црвенковска

Сите права се задржани.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s