Азбука со Тео и Мина – буквата К

К ја има во кактус и сок 
во куче, круша, песок
во камион, кларинет и молк
во крава, краставица, волк
во Кристина, рака и мрак
во Кире, капија, зрак
во ковчег и во пиперка
во виленик и вештерка.

Каде уште К се крие?
Кажувајте веднаш вие!Текст: Бела Роси; илустрации: Свага; дизајн: Чудна шума; препев: Билјана Црвенковска

Сите права се задржани.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s