Азбука со Тео и Мина – буквата Ј

Ј ја има во Јана и Маја
во јаготка и папаја
во јаболко, јагне и чај
во јули, јуни, мај
во јаре, јарец и змеј
во Дејан, Бојан и Андреј
во јануари и во џамија
во јакна, јама, гурабија. 

Каде уште Ј се крие?
Зборувајте брзо вие!Текст: Бела Роси; илустрации: Свага; дизајн: Чудна шума; препев: Билјана Црвенковска

Сите права се задржани.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s