Азбука со Тео и Мина – буквата S

S ја има во ѕвонче и ѕвон
и во ѕвезди – милион
во ѕид, ѕидар и ѕирка
и ѕуница – од бои збирка. 

Каде уште S се крие?
Размислете сега вие!
Текст: Бела Роси; илустрации: Свага; дизајн: Чудна шума; препев: Билјана Црвенковска

Сите права се задржани.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s