Слон свири на саксофон

од Владимир Мартиновски

Се затрескал слонот Симе
Во слоницата убавица Симона.
Па како да ја освои се мислел 

(А пусти Симе ни е најсилен
Ни највисок ни најбрз 
А ни баш најличен слон).

Па се сетил Симе и засукал
Сурла и од неа направил 
Најубав тенор саксофон.

Ене ја Симона по цел ден
Воздивнува дур Симе вешто 
Свири песни од Нина Симон.Илустрација: Зоран Кардула


Песна од книгата „Хор во задниот двор“, во издание на „Чудна шума“


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s