Излетарство

од Ванчо Полазаревски

Сам да одиш
На излет
Не го бива
Гарант ќе те
Пречека магла сива
Затоа најди друштво
Спроти себе
Нема да му е здодевно
Нему, а богами и тебе
Со дружба
Кога на излет се оди
Тоа другарство
Ново ќе роди
Затоа каде и да одиш
Какво и да е тоа
Излетарство
Не оди, брат
Без другарство.


Илустрација: Наташа Костовска


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s