Обетки и тетки

од Ванчо Полазаревски

Кога пролетта
Ќе долета
Нашата цреша
Ќе се наполни со обетки
За стрини и тетки
Може и за некој батко
Кој сака да
Изгледа слатко
Горди се овие обетки
Што ќе разубават тетки
Горди се и тие што
Ќе блеснат кај некој батко
Од оние што ќе останат
Тетките прават слатко.


Илустрација: Наташа Костовска


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s