Брза храно, стоп!

од Ванчо Полазаревски

Експрес лонец,
пишти врека:
- Клоп! Клоп!
Говач чека
со знакот:
- Стоп! Стоп!
Царина мора да има,
сенешто стомакот
не смее да прима.
Да се знае право,
да мине може само
јадење што е здраво.
Зеленчукот свеж ,
многу е фер,
а го јадеш секој ден,
силен ќе си ѕвер.
Да се провери,
дали има морков, лук,
спанаќ.... разен зеленчук,
може да се каже
и зарзават,
ако има, возу -
среќен ти пат!


Илустрација: Наташа Костовска


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s