Јато од злато

од Ванчо Полазаревски

Изгреала Месечина
По небото езди
Се распрснале околу неа
Безброј ѕвезди
Плови Месечино
Да видиш дали
Се на број
Ѕвездичките рој
Ако некоја фали
Мора да е на гости
Кај децата мали
На родендени
Сјај им дарува
Срамежливо
Другарува
Потоа се враќа
Во своето јато
Блеска цела ноќ
Како да е од злато.

Илустрација: Наташа Костовска


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s