Чуден дедо Мраз – во Чудна шума

Нова година на повидок, нова рубрика. 🙂

Рубрика насловена – „Чудношумци“. Идејата зад рубриката – претставување на суперкул ликови што пишуваат, цртаат и измислуваат ултрајаки работи за деца. 🙂

Почнуваме со првата илустрација и првото претставување, која беше и повод за отворање на оваа рубрика. Илустрацијата со чудниот Дедо Мраз на Ѓорги Атанасовски, илустратор и аниматор кој живее и работи во Битола, е нацртана додека неговиот син Томислав го правеше истото – на креативните работилници „Зимска бајка“ поддржани од Чудна шума. 🙂

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s