Жирафо, луда главо

од Славе Ѓорѓо Димоски

Жирафо, луда главо,
тебе храна кој ти дава?
 
Жирафо, премудро око
кој бистар те пои поток?
 
Жирафо, горда дамо
навали се и шепни ми само:
 
Што има над облакон, горе?
Дали и таму има море?
 
Или златни палати
со илјада тајни врати?
 
Жирафо, горда дамо,
навистина, што има таму?

Designed by Freepik


Од истиот автор:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s