Пролет

од Ана Голејшка Џикова

Иде пролет деца
сонце силно светка
од сон се буди Меца
пеперуга си летка
 
Денот се растегнува
дрвјата нежно пеат
натежнати на гранките
црешите се смеат
 
Глеј, поточе брза
до реката да стигне
брезата се нишка
до небо ќе се вивне
 
Јоргован нежно цути,
тревичка свежа расне
сѐ е убаво во пролет
и ние убави да сме!

Designed by Freepik


Од истата авторка:

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s